Fata de evolutiile din ultima perioada a pandemiei COVID-19, Regional Air Suport - Professional Aviation Training Center precizeaza:
1. Scopul nostru principal este de a furniza instruire de calitate in conditii optime personalului din aviatie. In acest sens, numarul maxim de cursanti participanti la cursurile organizate de catre noi este de 12; tinand cont de dimensiunile salilor de curs, spatiul "liber" intre cursanti este de peste 1.5 m (cursantii sunt dispusi in sala la pupitre de instruire in configuratie "U").
2. Salile de instruire sunt supuse zilnic unui proces temeininc de igienizare (inclusiv stergerea mobilierului, a suprafetelor pe care in mod frecvent se pun mainile, a manerelor, samd). Grupurile sanitare sunt igienizate zilnic dimineata, la praz si seara, si beneficiaza de toate facilitatile unei igienizari individuale a mainilor inainte si dupa utilizarea toaletelor sau de ori cate ori este nevoie.
3. Cursantii nostri sunt incurajati ca la sosirea la cursuri si pe parcursul zilei, de fiecare data cand este necesar, sa isi spele si sa isi igienizeze mainile cu substante adecvate aflate la indemana, in intreaga cladire, in recipiente speciale.
4. In situatia in care starea de sanatate a unui participant la instruire este aparent nesatisfacatoare, acesta este indemnat sa nu participe la sesiunea de instruire urmand ca, dupa caz, Regional Air Suport sa il sprijine ulterior in atingerea obiectivelor de instruire.
5. Personalul implicat in mod direct si indirect in activitatea de instruire este atent monitorizat si beneficiaza de asistenta organizatiei in depistarea starilor de sanatate inadecvate activitatii in colectiv. In plus, organizatia pune la dispozitia angajatilor sai mijloace de protectie de baza (manusi si masti faciale de unica folosinta) si incurajeaza utilizarea acestora de fiecare data cand este necesar.
6. Consumul de cafea si apa in sediul de instruire se face exclusiv din pahare de plastic si carton, de unica folosinta, pastrate anterior utilizarii in pungi sigilate (asa cum sunt furnizate de catre producator). Ulterior utilizarii, aceste recipiente se colecteaza in vederea reciclarii corespunzatoare, conform normelor.
7. Consumul de hrana in cadrul sediului nostru de instruire se suspenda pe intreaga perioada a epidemiei. Cursantii sunt rugati sa inteleaga si sa respecte aceasta decizie. In situatia in care totusi vor decide sa consume alimente pe perioada in care se afla in sediul nostru de instruire, cursantii o vor face pe proprie raspundere si din surse pe care si le vor asuma in totalitate.
8. Politica noastra in raport cu epidemia de COVID-19 este suspusa unei imbunatatiri continue. Apreciem in mod constuctiv fiecare observatie pe care ne-o veti face si va multumim anticipat pentru sugestiile privind conditiile de furnizare a cursurilor noastre. In acest sens, va rugam sa ne adresati emailuri la adresa
UPDATE 12.03.2020, IATA:
IATA a emis urmatorul set de recomandari catre centrele de training partenere si catre cei ce interactioneaza cu acestea. Va rugam sa luati la cunostinta si sa aplicati aceste recomandari:
http://aviation-training.ro/images/pdf/Memorandum782_COVID19_Situation.pdf